Terug na een franse mini-break

 

Eigenlijk had ik me voorgenomen de anderhalve man en een paardenkop die dit blog lezen niet te vermoeien met vakantie’s, dagelijkse boodschappen of andersoortige dagboekfragmenten. Maar U voelt hem al aankomen; ik wil tóch iets schrijven over mijn bezoek aan Frankrijk de afgelopen drie dagen.

Al jaren gaan enkele vrienden van me naar de Franse Vogezen om in een zonnige omgeving te genieten van fietsen, een plankje kaas en vooral de schitterende omgeving. Dit jaar heb ik mezelf na een intensieve lobby op de invitatielijst weten te wurmen.

Vol goede moed reisden wij vier man sterk af, er van overtuigd dat de weerberichten overtrokken zouden zijn. Dat viel dus tegen. Met 10 graden boven nul, 50 meter zicht in de mist en spoelende regen hebben we in totaal een schamele 185 kilometer gefietst. Dat daarbij de benen ook regelmatig niet thuis gaven maakte de desillusie compleet…

Kleine vrolijke noot; Den Jeugdherberg in Xonrupt bleek een prachtige uithuilplek. Met goed eten, lekkere bedden en voldoende opbergruimte voor fietsen en snurkende mede-reizigers.

“Toen God bijna klaar was met het scheppen van de aarde, hield hij kruimels over. Bergen, kusten, vlakten, zee en vruchtbare grond. Van deze kruimels schiep hij het mooiste land ter wereld; Frankrijk. Alleen zag hij al snel in dat op zo een mooi land alle aardbewoners jaloers zouden zijn. Als oplossing besloot hij er de Fransen te huisvesten…”

Een gedachte over “Terug na een franse mini-break

  1. Lasse augustus 22, 2006 / 8:21 pm

    Kan het zijn dat ik deze uithuilplek ken van vroegere wintersport pogingen? Waar de aardappelsoep verdacht veel weg had van de restjes die je de vorige avond nog had laten staan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s