Google- optimalisatie voor particulieren

stropdas.gif 

 Waar vroeger een sollicitatiebrief en referentie voldeden, zorgt internet nu voor een heel nieuw scala aan mogelijkheden om iets te weten te komen over een sollicitant. Gegevens zijn mij niet bekend, maar ik hoor steeds meer dat sollicitanten gegoogled of gehyved worden. Op deze manier heb je nog een andere invalshoek dan het obligate gesprek en het CV. Voor een sollicitatiegesprek trek je natuurlijk je beste pak aan. Je CV poets je zo mooi mogelijk op met alle nobele vrijwilligerstaken van het afgelopen jaar. Maar wat doen we met onze Hyves-account? Die leuke foto waar je dronken tussen twee vrienden staat met een sigaar in je hoofd zal de potentiële werkgever je niet in dank afnemen. Het voordeel is dat je Hyves nog tamelijk kunt afschermen cq zelf inrichten. Bij google gaat die vlieger niet op. Google kijkt naar de meest gelinkte site waar je naam op voorkomt. Zou er geen markt zijn voor een bedrijf wat je google-statistieken aanpast? Matthijs heeft ooit met een vriend traffic4u opgericht, een bedrijf wat internetpagina’s optimaliseert voor zoekmachines. Wellicht kunnen ze ook deze particuliere markt bewerken. Hebben mensen er geld voor over om “schoon” op google over te komen? Of, nog mooier, met fictieve sites waar jij als vrijwilliger voor het rode kruis werkt, een benefiet-marathon onder de drie uur loopt of geprezen wordt als collega bij je vorige werkgever.

3 gedachtes over “Google- optimalisatie voor particulieren

  1. jan december 8, 2006 / 5:28 pm

    …om “schoon” op google over te komen?

    Ha! Daar heb je wel wat jaartjes voor nodig… eenmaal door Google “ge-crawled”, dan zit je voorlopig nog in hun cache-geheugen.

    Wil je aan Google ontkomen, dan kan je er beter voor zorgen dat je op het web onvindbaar bent…

  2. homerus december 28, 2006 / 7:49 pm

    en ze zoeken niet alleen op google, ook lnm redbox en bloggersites gaan ze af op zoek naar hun solicitanten… so i heard. dus als je als jonge knaap ooit een belachelijke introductie op zo n profielensite hebt gezet, ze lezen het… beter geen internetgebruiker zijn dus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s