Snellere treinen; een lumineus idee!

Na jaren als student menig intercity van binnen te hebben gezien, heeft het openbaar vervoer een speciaal plekje in mijn hart. Zo speciaal dat ik er nooit meer mee reis. Desalnietemin zou ik graag per trein reizen, omdat ik het diep in mijn hart wel lekker comfortabel vind.
De nadelen in volgorde van belangrijkheid:
– de auto is sneller
– de auto is goedkoper
– de auto is warmer dan een station
– de auto (althans de mijne) is bedrijfszekerder dan de NS
Ik schrok me dus rot toen ik las dat er een oplossing is voor de langere reistijden als gevolg van de nieuwe dienstregeling. Vanaf 2009 (dat is over twee jaar, minder dan de levertijd van een Alfa 159) rijden (een aantal) intercity’ s in Nederland 160 in plaats van 140 km per uur.

Pardon?

Kan dat? Ja, met enkele ” kleine aanpassingen” ter waarde van 70 miljoen euro’s rijden er intercitys 160 kilometers in het uur! Scheelt je op het traject naar Groningen al gauw een minuut of 10. Waarom, in hemelsnaam, heeft nooit iemand dit eerder bedacht? En, belangrijker, hoe hard kunnen intercity’s als het er op aankomt? 170? 180? 210?

2 gedachtes over “Snellere treinen; een lumineus idee!

  1. homerus december 29, 2006 / 2:20 am

    autokes krijgen wel een snelheidsbeperking opgelegd, maar treinen niet??? ik word treinchouffeur, geen flitspalen, sneeky opgestelde politie-eenheden, geen snelheidsboetes… dat ik daar niet eerder ben opgekomen, had me even de 9 maanden met de ouders oefenen bespaard… nu maar hopen dat ze even de flitspalen vergeten op mijn examen, want met de trein rijden doe k nog ni

    ps… welke site heb je mijn fotoke gevonde? (ja ik zen nu eenmaal nieuwschierig) zal jou ook eens googelen in de hoop een foto tegen te komen

  2. Meinke januari 29, 2007 / 7:06 pm

    Nou van mij mogen die treinen wel 210….schiet het tenminste een beetje op naar Den Haag. Kus Meink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s