How are you?

Net terug van een heerlijke vakantie in Canada en New York. Heel erg veel indrukken opgedaan en genoten van een wel heel diverse vakantie. Van kano-varen in Algonquin Park tot borrelen op een Roof-Top in NYC; veel verder uit elkaar lijkt het leven niet te kunnen liggen. De enige overeenkomst in de engels-talige gebieden was het eeuwige “How are you” in iedere winkel of horeca-etablissement. Of je nu in de kamp-winkel van de camping in Lake Kearney een zak hout koopt, of twee light bier in Soho; iedere N-Amerikaan vraagt je hoe het met je gaat.

Dus een beetje Nederlander zegt dan; welopgevoed als hij is; “erg goed, dank u wel, met u ook alles in orde?”. Of andere vrije intepretaties op dit thema. Fout. Helemaal mis.

How are you beantwoord je met fine how are you of nog beter met een zelfde how are you. Dit alles zonder intonatie en zonder op te kijken van je kassabonnetje/ vingernagels/ schoenveters. How are you is de Amerikaanse vorm van hoi.

Ik vind het stom, vooral omdat ik het na twee weken eindelijk onder de knie had om niet meer glimlachend uit te leggen hoe ik geslapen had, maar norsig te replieren…

PS voor de foto’s check rechtsonder mijn flickr account

Een gedachte over “How are you?

  1. susanne september 16, 2007 / 6:21 pm

    Hi, how are you!
    haha, ook vanuit de UK kan ik bevestigen dat ook hier de algemene manier van begroeten is: how are you. volgens de oud-engelse gebruiken hoor je dan te zeggen : Not too bad thank you, maar de jongeren zegggen idd gewoon how are you terug…. vreemd!
    Gedag zeggen gebeurt hier met Cheers! huh………..?
    Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s