Motorrijden is ideaal!

Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd een uitgesproken hekel aan motorrijders gehad. Typisch iets wat je nooit hardop moet zeggen want het zijn natuurlijk wel allemaal Echte Kerels (M/V) die dit als hobby hebben. En Echte Kerels slaan je natuurlijk vol op je bek als je iets onaardigs over hun liefhebberij zegt. Misschien is  het de kift, het onbegrip  of het feit dat gisteren bekend werd dat ze geen kilometer heffing hoeven te betalen (Camiel is dus ook een motorrijder!)

De vaste bezoekers van mijn blog weten dat ik nimmer te beroerd ben mijn mening bij te stellen. Als Joran van der S. straks toch gewoon een goedzak zonder beltegoed blijkt te zijn ben ik de eerste om dat toe te geven. Awel, ik heb dus gepoogd om mij te verplaatsen in de persoon van de Motorrijder (M/V)

Met mooi weer is rijden op een motor ideaal: glad warm asfalt op een dijkweggetje, ruisende bomenkragen en de wind door je haar. Oh nee. De wind langs je integraalhelm. Waardoor je die bomen bovendien niet hoort. Bovendien is het 40 graden in je strakke zwarte leren pak.

Met files is motorrijden ideaal: zigzaggend tussen het stilstaand blik zoef jij naar je werk en ben je nog voor de koffiejuffrouw binnen. Files staan er op mijn forensenroute vooral als het hoost van de regen, min 5 graden is, en aardedonker bovendien. Het aantal keren dat ik mijn massieve Audi nog net op tijd naar links kon dirigeren als er weer een slingerende motorrijder bijna tegen mijn spiegel aanzat kan ik inmiddels ook al op twee handen tellen. Lijkt me een zenuwslopende aangelegenheid. Bovendien kun je echt niet veel harder dan 30 in de file. In de regen. In dat natte leren pak.

Ik zal wel jaloers zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s