Voorkennis in de Voetballerij?

Als sportliefhebber kun je in Nederland niet om Voetbal heen. Elke twee jaar is er wel een tournooi waar het Nederlands Elftal uit geschoten moet worden. En elke twee jaar moet je kijken om niet helemaal als een melaatse bij de koffieautomaat te worden behandeld.

Maar Voetbal is ook een business geworden. Met aandelen. Met heel veel geld. Met Algemeen en Technisch Directeuren die het echt als baan doen. En daarmee is ook voorkennis mogelijk.

Ik probeer het makkelijk te schetsen: Marco van Basten is de bondscoach. Marco van Basten stopt na het EK met Bondscoach zijn. Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van Ajax. Ajax heeft er belang bij dat spelers van Ajax worden opgesteld in het Nederlands Elftal. Marco van Basten heeft er belang bij dat spelers van Ajax worden opgesteld in het Nederlands Elftal. Spelers die international zijn maken meer kans om door te breken. Spelers die doorbreken kun je voor meer geld verkopen in Het Buitenland. Meer Geld betekent betere spelers, meer begeleiding, betere trainingskampen en vooral tevreden aandeelhouders.

Als ik aandeelhouder in Ajax was zou ik bang zijn dat mijn nieuwe trainer al voor het EK vervangen werd door Bert van Marwijk. Wat heeft de bond aan een trainer die nu al weet wat hij na zijn belangrijkste uitdaging als trainer gaat doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s