Te dom? deel II

Met dank aan L. die mij de ‘Gouden Tip’ bezorgde ben ik nu de trotse bezitter van een Apple Powerbook G4. Een mooi Alu apparaat dat overduidelijk hebzucht opwekt bij mensen aan wie ik het laat zien. Omdat deze machinerie een occassionetje betreft zijn er een aantal zaken die ik, samen met telefonische helpdesk L., zelf moet verzorgen. Zo moet de airport (duur woord voor een draadloze netwerkkaart) geinstalleerd, moet er een tekstverwerkingsprogramma op en moet ik wat bestanden overzetten.

De airportkaart krijg ik met wat gepriegel in het daarvoor bestemde sleufje. Ook de antennekabel (echt!) sluit ik feilloos aan. De bijgeleverde software CD kan het helaas niet goed vinden met mijn editie van het besturingssysteem. Vervolgens wil ik mijn draadloos netwerk benaderen, maar om de beveiliging hiervan te kunnen geruststellen moet ik eerst een nieuwe versie van het besturingssysteem installeren. Hoe ik de vernieuwde software van Apple op mijn machine had gekregen zonder het rondhangende netwerk van buurvrouw H. weet ik echt niet.

Om de vers gedownloade tekstverwerker aan de praat te krijgen dien ik eerst even het onderdeel X11 te downloaden en in mijn inmiddels ge-upgrade besturingssysteem te integreren.

Mijn vraag is vooral, hoe doen mensen dit tegenwoordig? Heeft iedereen een broertje aan een technische universiteit studeren om dit soort vragen op te lossen? Ben ik te dom? Net niet slim genoeg? Of, nog erger, te oud?

update: het internet draait soepel, X11 is geruisloos in mijn blinkende schoot-Apple opgenomen, het is nu 22.40, ik kan naar bed….

3 gedachtes over “Te dom? deel II

 1. curly april 16, 2008 / 7:14 am

  Nee maar! Welcome to the club!

  Je mag deze Powerbook user natuurlijk altijd om raad vragen…

  Laturrr!

 2. L april 16, 2008 / 11:46 am

  X11 met openoffice was ook ik L. zeker een avondje mee bezig… lang leven office 2008

 3. J.H. te DH april 17, 2008 / 7:46 pm

  Toch houd ik van je….xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s