Te dom?

Vandaag is het 15 april. Voor de eerste van de afgelopen maand had de belastingdienst graag mijn aangifte willen ontvangen. Ik lijk niet in staat een aangifteformulier in te vullen. De verschillende opties klinken mij allemaal even onoirbaar in de oren en bij elk keuzemoment breeekt het angstzweet mij uit. Zo overzie ik totaal niet wat de consequenties zullen zijn als ik een onschuldig ogend hokje aanvink. Een tip van M., die werkt bij een groot belastingadvieskantoor, om gewoon op papier aangifte te doen (de combinatie aangifte doen en Apple is voer voor een ander stukje) bood ook al geen soelaas. Middeleeuwse termen en pre-historische gevolgen dansen na 15 minuten voor mijn ogen.

Vandaar, voortaan doet een belastingadviseur mijn aangifte, voor geld. De grote vraag blijft natuurlijk, ben ik nou te dom? En zoja, hoe moet een alleenstaande herintreedster met lagere school dat dan doen?

2 gedachtes over “Te dom?

  1. Saskia mei 14, 2008 / 11:07 pm

    Lieve Olaf,

    Als je het niet te genant vindt, vraag het dan voortaan aan je moeder! Die vindt belastingaangiftes een fluitje van en cent en zelfs wel leuk om te doen. Spaart geld!

    Saskia

  2. diluci mei 15, 2008 / 10:51 am

    En weer een carrierekans voor jou! Mijn adviseur woont in een mooi groot huis, en vraagt ‘slechts’ €60 per uur. Kun je nagaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s