Olaf

_DSC1667

Ultiem narcistisch, maar onderdeel van de blog-mores zo heb ik de indruk; een stukje over jezelf. Waar het in het dagelijks leven al moeilijk genoeg is om iets leuks over jezelf te vertellen, zonder onmiddelijk als opschepper door het leven te gaan. Vandaar.

Mijn naam is Olaf. Geboren in 1977 en sinds november 2009  Getrouwd met Janneke. Ik heb twee jongere broers aan wie ik op dit blog ook wel refereer. Di Luci zou zoiets als “vanLicht” betekenen en is een soort running gag in de familie geworden. Een andere naam voor mijn domein kan ik me niet voorstellen (ik geloof trouwens dat het idd di luce moet zijn, voor de puristen onder u; ik weet het, maar ja, wij zeggen di luci..)

Schrijven is voor mij een liefhebberij, zoals andere mensen puzzelen, aquarellen of vingerhoedjes sparen. De beste manier om te ontdekken wie ik ben is door mijn blog te lezen. Alle karakters die zich in mijn leven ophouden komen wel een keer voorbij. Alsmede de levensvragen die mij bezig houden. Ik wens u allen een aangenaam verblijf op mijn blog.

8 gedachtes over “Olaf

 1. Saskia september 28, 2006 / 10:33 pm

  Lieve Olaf,
  Het is simpel: luce = enkelvoud, luci (uit te spreken als loetsjie) = meervoud, dus lichten; dit alles in het Italiaans. Di betekent “van”.
  De running gag is volgens mij ooit begonnen door Lasse die het in ons email adres heeft verwerkt. “Wie is toch die Luci?” mailde iemand mij eens. Tja, het spreekt natuurlijk niet helemaal voor zich.
  Saskia

 2. diluci oktober 16, 2006 / 10:33 pm

  Aha, ben ik schijnbaar minder foutief bezig dan ik wel dacht. Dank Mams. Awel, dat bewerken van mijn profiel is er nog niet zo van gekomen, en om de een of andere reden vallen er in OS X bepaalde voor Windows bedoelde modules voor het uploaden van foto’s weg in WordPress (ai Jan, toch een minnetje voor Apple? Of ben ik gewoon te dom?)

 3. jan november 30, 2006 / 3:52 pm

  o_O
  Ehmmm…. lees dit nu net… maareh, als het om je foto rechts van een comment gaat… dan moet je even aanmelden op gravatar.com met emailadres dat je ook in je admin profile hebt staan… daar een foto uploaden en die wordt dan vanzelf overal waar je commentaar geeft weergegeven.

 4. jan november 30, 2006 / 3:54 pm

  of het is idd een fotooootje uploaden in je wordpress.com account…
  nu ik zie waar het plaatje vandaan komt (source) lijkt dat de oplossing.

 5. Susanne oktober 23, 2007 / 5:17 pm

  weet je trouwens dat je ’s ochtends gemiddeld 2 cm langer bent! Dus je bent 180cm op een goede ochtend!

 6. merete januari 1, 2008 / 4:05 pm

  Wat leuk Olaf, die foto van het kersverse paar! Ze zijn trouwens na een comfortabele reis goed aangekomen in Seoul. Daniel heeft de omgeving, de plek van zijn werktoren en de meest relevante winkels al verkend – en in orde bevonden. Het is daar erg koud. Ik wens jou en Janneke een prachtig jaar! Merete

 7. Lasse december 2, 2009 / 2:03 pm

  De oorsprong van Di Luci is niet te vinden in het aanmaken van ons e-mail adres. Het is volgens mij ontstaan bij het spuiten van een mountainbike, ik meen die van Jeppe. Olaf heeft hier een logo voor willen maken. Dit logo bestond uit de term Di Luci. De kleur was zilver het logo zwart. Dit paste mooi bij de wederom zelf gespoten Gouden Crazy Banana plank van Olaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s