GWDV

 GWDV?

 Jahoor, dat is dus Gyas Wint De Varsity. Zoals sommigen weten hou ik al wat langer het reilen en zeilen van Gyas’ Oude Vier in de gaten. Twee jaar geleden was het nog ondenkbaar om te spreken van een Oude Vier op Gyas. Goed werk van gemotiveerde roeiers en vrijwilligers in Groningen maakt dat de AGSR er in 2007 voor de derde maal bij in Het Hoofdnummer in Houten bij zal zijn. Was in 2005 de voorwedstrijd het hoogst haalbare, in 2006 werd een tweede plaats behaald. Komend jaar zegt men te willen winnen.

NKIR

Wat in vroeger dagen de Onek heette gaat tegenwoordig door het leven als de NKIR. Zwetende mannen en vrouwen die proberen zo snel mogelijk twee kilometer te overbruggen op een ergometer. Energiedrankjes en huilende meisjes. Oost Europese pubers van 115 kilo.Kortom, voor uw Varsityverslaggever de uitgelezen kans om te kijken hoe de AGSR er bij staat voor de komende Varsity!Als eerste kwam ik Thijs Koetsier tegen; hij gaf aan “helemaal klaar” met Gyas te zijn. Het komende jaar coacht hij op Aegir, en de kans is dan ook groot dat hij de Oude Vier van die vereniging gaat voorslaan. “Op voorwaarde dat Jansen en Bramer ook meedoen, en zonder lichte pik aan boord, anders doe ik niet mee.” Aldus een ferme Koetsier. Hij vervolgt; “Technisch moet er nog een hoop gebeuren, maar ik zet mijn reputatie natuurlijk niet voor niets op het spel.” Helaas doen zware bonds-mannen vandaag niet mee. En daarmee zijn ook Rogier Blink en Jan Willem Gabriels niet aanwezig vandaag. Beide heren laten desgevraagd weten wel degelijk al met de Houtense strijd bezig te zijn. “Waarom zou ik een 2000 meter test doen als ik straks 3000 meter moet rammen?” aldus een geagiteerde Gabriels. “Onbegrijpelijk, ik vraag me echt af wat die jongens belangrijk vinden?” vervolgt Blink. De mannen trainen de komende winter veel op Harkstede, teneinde de balans straks ook bij metershoge golven goed te kunnen houden. Wel van start gingen Paul Drewes, Joris Peijs, Pieter Jan van Doormaal en Dennis Beemsterboer. Met nette scores (6.22.9/6.22.9/6.14.9/6.30.2) namen zij afscheid van de Amsterdamse Zuid-sporthal. 

Opstelling winter 2006 Gerrit de Jong is gevraagd om de selectie te doen, en dat zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. “Surf-roeien zal het geheim van deze selectie zijn” aldus een grijs-wordende de Jong. Zijn protegees in het dagelijkse leven zijn natuurlijk de ijzersterke mannen in de lichte twee Beemsterboer en Peijs. In kringen rond de wedstrijdsectie wordt dan ook verwacht dat hij zal proberen zijn twee in de vier te schuiven. Op deze speculaties reageert van Doormaal “Die lichte koekenbakkers op mijn bankje? Dat laat ik echt nooit gebeuren!” Intriges alom dus.Vermoedelijke opstelling:

 • Blink
 • Gabriels
 • Drewes
 • Van Doormaal

Bij de bookmakers wordt er de laatste tijd ook fors ingezet op de “De Jong-opstelling”

 • Peijs
 • Gabriels
 • Blink
 • Beemsterboer

2 gedachtes over “GWDV

 1. Jos januari 25, 2007 / 7:35 pm

  JA! GWDV!

  Lang leve de golf van cognac!

  de varsitycommissie

 2. Esther december 4, 2009 / 3:22 pm

  GWDV!

  Dit jaar zeker weten! Jammer dat ik niet kan komen aanmoedigen, maar GYAS WINT DE VARSITY!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s